torstai 4. syyskuuta 2008

lupauksia kaikille?

Taas eletään vaalien aikaa ja vähemmänkin aihetta seuraava ei voi olla huomaamatta sitä lehtien yleisönosastokirjoittelusta.

Uusinta Suur-Jyväskylälehteä silmäillessäni en voinut olla ajattelematta, että on melko vastuutonta lupailla kaikille kaikkea hyvää, sillä usein valtuustossa ja lautakunnissa joudutaan tekemään tiukkojakin ratkaisuja. Aina ne eivät voi miellyttää kaikkia. Kenties pitkällä aikavälillä huomaataan, että asiat voivatkin olla matkalla hyvään suuntaan? Näin kävi taannoin mielestäni kirjastoasiassakin; saatiin pienkirjastot ja Kuokkalaan kokonaan uusi kirjasto sekä uusi kirjastoauto on hankkeilla. Ei mielestäni ihan huono juttu.

Politiikka(kin) on yhteistyötä. Toivotaan, että ajatus pysyy mielessä eikä vyönalle isketä lehdissä eikä vaalikojuilla. Asioista voi olla eri mieltä ja erilaisten ajatusten kautta voidaan löytää uusi näkökulma tai ratkaisutapa.
Ja kun vielä ajatuksen punaisena lankana pysyy kaikkien kaupunkilaisten palvelujen saatavuuden näkövinkkeli, päästään kotiinpäin vetämisestä laajempaan tarkasteluun.
Kaikkien parhaaksi. Sillä kai politiikka on yhteisten asioiden hoitamista?

No, ketkäpä vaaleista taas hyötyvät eniten? Sen näemme pian ilmoituksien ja painotuotteiden lisäyksenä. Mietin taas tänään laittaisinko vaalibudjettini (jota ei oikeasti toistaiseksi vielä ole!) mieluummin kulttuuritapahtumien lippuihin
ja saisin sitä kautta asioita oikeasti eteenpäin, vai onko lehti-ilmoitus parempi satsaus? Tosi kinkkinen kysymys...

Ei kommentteja: