tiistai 14. lokakuuta 2008

Nuorilla on väliä

Kulttuuri-ja nuorisolautakunnan kokouksessa tänään keskustelu keskittyi nuoriin ja nuorten vaikuttamiseen, nuorten huomioimiseen ja olojen kehittämiseen.
Hyvä niin. Näitä asioita vien eteenpäin. Aivastelujen lomassa kirjasin huomioita ja tärkeitä näkökulmia ylös.

Yhdessä tuumin lisäsimme päätösteksiin vaatimuksen nuorisotyöntekijöiden lisäämisestä, tilojen parantamisesta ja olemassaolevien tilojen aukiolojen lisäämisestä. Tämä teema on ollut koko lautakuntamme työskentelyn ajan esillä ja olemme tutustuneet nuorisotiloihin ja oloihin myös nuorten tiloissa kiertäen. Toki tilat ovat tulleet aeimminkin tutuiksi minulle jo opiskeluaikaisten projektien ja eduskuntavaalien vaikuttamis- ja nuorten ääniprojektin ym. kautta. Ja tulee taas ajankohtaiseksi omien lasten kasvaessa.

Onneksi kaikki nuoriin panostaminen ei tapahdu vain nuorisotoimen kautta, vaikkakin sen panosta meidän tulee huomioida enemmän uudessa Jyväskylässä. Monet eri sektorien ja hallintokuntien ratkaisut vaikuttavat myös nuorten oloihin.

Moniammatillinen yhteistyö on tärkeää, yhä tärkeämpää. Koti, koulu, nuorisotyö, sosiaalityö, harrastuskerhot, kolmannen sektorin toimijat, seurakunta, oppilashuolto, liikuntamahdollisuudet... Hieno uutinen oli erityisnuorisotyöhön satsaaminen projektirahoin yhteensä kuuden työntekijän verran. Tätä kautta toivottavasti saamme pysyvän ja toimivan mallin nuorisotyömme ja nuorten olojen huomioimiseksi yhä paremmin. Ja nuorisovaltuusto ja sitä kautta ajankohtaisiin asioihin vaikuttaminen etenee.

Ei kommentteja: