tiistai 28. helmikuuta 2012

Det nordiska idrottsutbytet -juhlapuhe ruotsiksi

Det Nordiska idrottsutbytet i Jyväskylä 30.6.-4.7.2011
(juhlapuhe pohjoismaisten ystävyyskuntien yleisurheilukilpailujen yhteydessä, puhekieli ruotsi)

Kärä vänner från våra vänorterna,


"Livet är en lång sikt kommer att visa sig starkare än ämnet"
Igår kväll undrar jag vad det skulle vara bra att säga i dag?I Harju stadion Det var var en livlig sport åsikt, åska, bra resultatet och gemenskapp.
Många av er har deltagit i det nordiska idrottsutbytet under flera år och vet historien. "Livet är en lång sikt kommer att visa sig starkare än ämnet"
Sitatet är från akademiker Alvar Aalto vem är internationellt, kanske den mest kända personen från Jyväskylä. Denna fras passar bra i dag, tycker jag.I februari i år startade en ny kultur, idrotts-och ungdomsnämnden, som kallas superkommittee. Det är sant att kommittee arbetar superviktiga frågor, både fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Vi har bra samarbete med möjlighet att höras och ses i andra större affärsområden, tillsammans, lära av varandra och utveckla och skapa nya fördomsfria saken. Så som kommer att fortsätta till Jyväskylä är bra, det bästa stället att bo, leva och njuta. Ekonomiskt stöd, och framför allt, stödjande atmosfär som tillåter oss att fortsätta att öka topparna av sporten och kulturen.


Jyväskylä-regionen är ca 200 sport-och idrottsföreningar och förbund. Sport organisationer är viktiga partners. Jyväskylä är känd som en stad med idrott på nationell och internationell nivå liksom
bra övning så långt som möjligt i staden och idrottshögskolan fakulteten anledning. Många av Finlands toppidrottare studerar och bor i Jyväskylä. Många av stadens framgångsrika idrottare har en första inblick i internationella tävlingar genom Nordiska tävlingen.


Internationalism och mångkulturalism är viktiga speciellt för våra ungdomar. Kultur, idrott, evenemang och projekt genom, har vi möjlighet att stärka språkkunskaperna och få internationell erfarenhet. Vänorter är ett exempel på internationellt samarbete och betydelsen av händelser för deltagarna.
Jyväskylä stadt har 12 vänorterna runt om i världen. I Norden, med dig, har verksamheten alltid varit mycket stark speciellt i de kulturella och fysisk aktivitet. Det visas också i Jyväskylä. Vi har Stavanger Park i Viitaniemi, Ilmarinen gatan från det lilla torget är uppkallat efter vänort i Eskilstuna.Vesilinna Tornet klockan, som ligger här, är en gåva från den staden Eskilstuna.Jag hoppas att ungdomar och vuxna har vi haft en lyckad helg i Jyväskylä. och samarbete kommer att fortsätta framåt, nästa år ses i Stavanger. Har själv varit lärorik och rolig händelse, fick jag en passion för att använda det svenska språket, och vidare studieras. Nästa gången vi ses, det vill vara lättare att kommunicera.
Jag vill tack så mycket samarbete och engagemang från händelsen framför dig har gjort. Samarbetet har makten och bär minnen av långa "Livet är en lång sikt kommer att visa sig starkare än ämnet" Tack.

Ei kommentteja: