sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Kunnan kyky selviytyä - entä valtuutetun?

"Saatte uskoa jos pääsen valtuustoon teen teidän kaikkien muiden valtuutettujen olon mahdollisimman epämukavaksi..." ja kirosana päälle. Näin tavoitteellisesti ja yhteistyökykyisesti huudettiin SKP:n vaalikojulta eilen lauantaina Kävelykadulla.

Tuleva kausi ei tule olemaan helppo kuten kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne totesi kaikille valtuustoon pyrkivillekin lähetetyssä Kuntalehden uusimmassa numerossa:
" Keskeistä on m millainen kyky kunnilla on selviytyä elinkeinorakenteen ja väestörakenteen muutoksista, mikä on kuntatalouden kantokyky, kuinka pystytyään vastaamaan kuntalaisten palvelutarpeeseen ja miten varmistetaan osaavan työvoiman saatavuus"

Näiden haasteellisten teemojen ja paikallisten ratkaistavien kysymysten kuten kouluverkkoinvestoinnit, päivähoito, konserttisali, terveydenhoito, nuorten osallistuminen, harrastusmahdollisuudet, yrittäminen, työn ja perheen yhteensovittaminen, kaavoitus ym. tarvitaan kauaskantoista katsontaa, näkemystä ja priorisointia. Sekä yhteistyötä oman ryhmän sisällä ja yli puoluerajojen. Tavoitteena Jyväskylän kehittäminen perheille hyväksi asuinpaikaksi.

Ei kommentteja: