maanantai 13. lokakuuta 2008

Perspektiiviä, tunnelmia ja toivoa - kulttuuria, oppilashuoltoa, välittämistä

Tänään illalla vaalikahvia, karkkeja ja esitteitä jakaessa ja keskustellessa monien jyväskyläläisten kanssa, nousi päällimmäiseksi tunne yhteisistä tärkeistä teemoista.

Tänään, niinkuin viime lauantaina ja sitä edellisenä Kävelykadulla ja talkookahvilassa, liittyivät teemat perheiden osallistumiseen, kulttuuripalveluihin kuten kirjastoauto ja uusi pienkirjasto muun muassa, taito-ja taideaineisiin koulussa, oppilashuoltoon, ohjaukseen ja kouluterveydenhoitoon, liikunnan tärkeyteen meillä aikuisilla ja lapsilla sekä tietenkin Uuden Jyväskylän palvelukulttuuriin ja yhteisen päämäärän löytämiseen. Yhteistyössä. Tänään puhuimme vain vähän nuorista, mutta sitä teemaa ei sovi unohtaa. Erityisen tärkeää on harrastusmahdollisuudet ja osallistuminen.

Vaikka luodaan uutta, ei ole syytä unohtaa hyviä käytänteitä ja historiaamme. Ne luovat perspektiiviä ja suunnan tulevaisuuteen. Kyse on tahtotilasta ja halusta uudistua, nähdä asioita meidän lastemme tulevaisuutta silmälläpitäen. Yhtä ajatusta tai näkökulmaa laajemmalle.
Ennaltaehkäisten, hyvinvointia lisäten yli sektorirajojen.

Kiitos hienoista keskusteluista ja näkökulmista sekä kannustuksesta.
Jatketaan yhteistyötä. Sillä sitä tarvitaan kun edessä on varmasti tiukkojakin ratkaistavia asioita heti ensimmäisessä valtuustossa, lautakuntatyöskentelystä puhumattakaan. Huomenna muuten kokoonnumme kulttuuri-ja nuorisolautakunnalla kauden toiseksi viimeiseen kokoukseen, jonka puheenjohtajana minulla on ilo toimia.

Opettavainen jakso, paljon viisaampi olen seuraavalla kerralla, jos minulle se mahdollisuus vaalien jälkeen suodaan.

Ei kommentteja: